HTML

Magyar HPC

hardcore tudományos blog a magyar HPC-ről és sok-sok okosságról és a digitális középkorról 2000 óta Ez nem a gyolcs közt volt, hanem külön összehajtva más helyen.

2011 (11) 2012 (3) 7m (8) ab initio (2) amiga (2) animgif (2) apple (3) armin (2) ascii (2) bash (2) berlin (2) budapest (3) castlevania (2) divat (3) dk (6) encfs (2) eye (2) fortran (2) google (2) hell (4) hpc (26) kazinczy (4) kritika (2) linux (2) magyarok (31) mix (8) norway (6) osx (37) pixel (2) ps3 (5) pug (2) python (6) rt (5) sgi (3) shell (6) skynet (3) ssh (3) suse (2) techno (5) trance (5) watson (2) zene (3) FELHŐ

20110125

Az OS X tökéletes beállítása IV.

Címkék: osx

A tapasztalatom az, hogy enélkül nem lehet dolgozni, legalábbis nehéz, nagyon nehéz, rossz ránézni. Aki junoszton nőtt fel, az junoszttal öregszik is meg. Az Apple-nek sikerült azt az egy dolgot is kihagynia az OS X-ből amitől igazán értelme lenne az egésznek. Három olyan alapvető programról lesz szó, ami nélkül nem érdemes OS X-et használni.

I. Lekerekített sarkokat a képernyő apertúrájának helyes beállításával kaphatunk. Érdemes a .bashrc-ba is beletenni, így mindig éles képet kapunk.

II. Pontosan ennyire érthetetlen, hogy miért nincs zárolás gomb a tasztatúrán. Ezt is úgy kell nyomozni a szürkeimportból.

III. A végére maradt a legszomorúbb történet. Egy dolog van amiért Macet érdemes venni, ez a kvarckijelző, és ha ebből nem hozzák ki a maximumot, akkor baj van, nagy baj. Az Apple nem hozta ki, csak egy ctrl+alt+cmd+8-ra futotta. Kár.

tökéletes .bashrc

 

és végül az ajtók tökéletes beállítása

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mhpc.blog.hu/api/trackback/id/tr472585956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása