HTML

Magyar HPC

hardcore tudományos blog a magyar HPC-ről és sok-sok okosságról és a digitális középkorról 2000 óta Ez nem a gyolcs közt volt, hanem külön összehajtva más helyen.

2011 (11) 2012 (3) 7m (8) ab initio (2) amiga (2) animgif (2) apple (3) armin (2) ascii (2) bash (2) berlin (2) budapest (3) castlevania (2) divat (3) dk (6) encfs (2) eye (2) fortran (2) google (2) hell (4) hpc (26) kazinczy (4) kritika (2) linux (2) magyarok (31) mix (8) norway (6) osx (37) pixel (2) ps3 (5) pug (2) python (6) rt (5) sgi (3) shell (6) skynet (3) ssh (3) suse (2) techno (5) trance (5) watson (2) zene (3) FELHŐ

20110126

A szuperszámítógép tökéletes beállítása II.

Címkék: linux hpc

Mielőtt továbbhaladnánk három érdekes projektet fogunk áttekinteni. Évek óta toronymagasan ezek a legérdekesebb és leginspirálóbb linuxos projektek, és így van ez 2011-ben is. Az első pontosan arról szól, amit a lelke mélyén mindenki szeretne: brutáljó beágyazott rendszert csinálni. A BuildRoot, már egy ideje, tényleg az omnilinuxról szól, és pont annyit ad ami a továbbgondoláshoz szükséges.

A második történet is az alapok újragondolásával foglalkozik, azzal a vízióval, hogy teljesen megváltoztassa a unixos grafikus felületeket. Tökéletes és egyszerű. A beágyazott linuxok megfelelő kiegészítője. Világos, hogy az Enlightenment-ről van szó.

Nem igazán értem meg, miért jó IB nélkül általános célú klasztert csinálni, ráadásul debian alapon. A tökéletesen fölösleges kálváriája. Amerikai barátaink 2000 óta megmutatják a világnak, hogy mit kell használni egy klaszteren. Akkor meg minek erőlködni három évre? 2011 harmadik legjobb linuxos projektje újra a ROCKS.

A kérdés 2011-ben is adott: lehet-e építeni minimális ágensekből HPC-t. Egyelőre még mindig a legígéretesebb dolog a ps3 + linux + Fraunhofer FS kombináció. Legközelebb arról lesz szó, hogy miért nem lesz skynet mégsem februárban.

To die for Castlevania

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mhpc.blog.hu/api/trackback/id/tr12603253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása