HTML

Magyar HPC

hardcore tudományos blog a magyar HPC-ről és sok-sok okosságról és a digitális középkorról 2000 óta Ez nem a gyolcs közt volt, hanem külön összehajtva más helyen.

2011 (11) 2012 (3) 7m (8) ab initio (2) amiga (2) animgif (2) apple (3) armin (2) ascii (2) bash (2) berlin (2) budapest (3) castlevania (2) divat (3) dk (6) encfs (2) eye (2) fortran (2) google (2) hell (4) hpc (26) kazinczy (4) kritika (2) linux (2) magyarok (31) mix (8) norway (6) osx (37) pixel (2) ps3 (5) pug (2) python (6) rt (5) sgi (3) shell (6) skynet (3) ssh (3) suse (2) techno (5) trance (5) watson (2) zene (3) FELHŐ

20110513

Az OS X tökéletes beállítása 23.

Címkék: zene osx

Helyzet az, hogy amerikában annyira babonásak az emberek, hogy XXIII. emelet nincs a szállodákban. Persze van 23., de kit érdekel, ha 24 van ráírva. Így van az apple is az arctalan tömegekkel, kit érdekel, ha itunes van ráírva.

2011-ben hátrébb vagyunk, mint 10 évvel ezelőtt. A történet ott kezdődik, hogy zenét szerettem volna hallgatni, és a tökéletes lejátszó ezekben a sötét időkben az itunes. Elvileg ez az apple szentgrálja és titkosfegyvere egyben. Ha ez nem jó, akkor az egész nem jó. Megjegyzem, az egész őrület az ipoddal és az itunezal indult útjára, tehát ez a probléma gyökere. A forrás.

Nem haragbul, de becsületbűl (sick!) van pár state of trance meg palotai egy becsatolt sshfs diszken és a budapesti szerverre nézett 10+M-es sebesség is megvan. A tunes import mégis évekbe telik. Kikapcsolhatatlan és leállíthatatlan funkciókkal. Plussz a pause/play között akkora a lag, hogy azon még Mózes is átvezeti a megválasztott népet. Egyetlen dolgot lehet a mentségére felhozni, hogy viszi az airtunes-t. Általában nem írok hosszan, mert nincs sok értelme sokat okoskodni, ha nem a tudományról van szó. Ez a téma mégis megér egy misét. A tökéletes lejátszó keresése következik.

Cog: Összességében ez a legjobb OS X-es lejátszó, gyors és egyszerű, semmi sallang. Ezt várja el az ember egy winamp klóntól. Hátrányai: stream és az airtunes nem megy ill. nincs winamp 2.x skin support.

VLC: A francia csoda. A beépített rendszerszintű QT lejátszónál persze végtelenszer jobb. Hátrányai: stream-en nincs last.fm scrobbling, és OS X-en nincs winamp 2.x skin support, az airtunes beállítása bonyolult, ha egyátalán lehetséges.

Songbird: Amint megjelenik hozzá az airtunes support, az apple veheti a sátorfáját. Hátrányai: nincs winamp 2.x skin support és airtunes.

xmms/xmms2: 2011-re oda jutottunk, hogy a winamp utáni második legjobb lejátszó OS X-en egyszerűen használhatatlan. Erőfeszítés lefordítani, de hang már nem jön a torkán. Kár érte.

Persze mindig van könnyebb út, de az az xmms2-ices2-vlc-n keresztül vezet. Hátránya, hogy nem direk, nincs last.fm scrobbling és nincs winamp 2.x skin support, de viszi az airtunes-t. (klasszikus tyúk vagy a tojás probléma) Az ikertornyok ledőlése után 10 évvel, oda jutottunk, hogy a sötét Digitális Középkor köszönt ránk. Az már egy másik érdekes kérdés, hogy a tunes ogg stream-eket miért nem támogat ti. bele van építve, hogy csak mpeg audio stream létezik a Földön. Általában ez az a one-more-thing, amin a végén mindenki jó nagyokat röhög az apple-nél és hozzá a búcsúcédula 25 dollárba kerül.

welcome to the jungle

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mhpc.blog.hu/api/trackback/id/tr552804547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

susztertangó 2011.05.14. 08:57:17

Na, ma is tanultam valamit: eddig azt hittem, hogy a 13.szint vagy ajtószám nincs Ámerikában.

nikopol · http://nikopol.blog.hu 2011.05.14. 08:59:00

@susztertangó: valóban így van, 13. nincs, de 23. meg van, az apple szempontjából mondjuk mindegy
süti beállítások módosítása